Stresshantering med samtalsstöd

När livet inte blev som jag tänkt mig tog jag hjälp av samtalsstöd

Känner du igen dig i känslan av förvirring och osäkerhet när livet utmanar? Du är inte ensam. Många av oss kämpar med stress och osäkerhet, särskilt under omvälvande perioder som personliga kriser, karriärsbyten eller globala händelser som en pandemi. Jag delar min resa från att känna mig maktlös och drabbad till att upptäcka och leva enligt mina livsvärderingar. Följ med på en resa av självupptäckt och lär dig strategier för stresshantering, identifiera dina värderingar och leva ett meningsfullt liv.

När livet utmanar

Känner du igen dig i känslan av förvirring och osäkerhet när livet utmanar? Du är inte ensam. Många av oss går igenom perioder då livet känns som en virvelvind. Även jag har kämpat med stress och osäkerhet, sökandes efter en fast punkt när livet har gjort en tvärvändning. Liknande känslor kan också uppstå under livets alla skeden, vare sig det är personliga kriser, karriärsbyten eller globala händelser som en pandemi.

På tal om pandemin så kände jag, precis som många andra, en maktlöshet och stress över de ständiga förändringarna. Att försöka hitta en balans bland restriktioner och distansering var tufft. Jag kände mig drabbad och hade en känsla av att jag inte kunde påverka det som hände mig. Tillvaron låg utanför min kontroll. Den här maktlösheten kan ge en känsla av att vara ett offer. Men det finns en väg ut. Det första steget är att våga vara i dessa känslor och sedan söka efter sätt att hantera dem.

”Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?”

Karin Boye (1900-1941)

Sökandet efter balans

Är du trött på att känna dig utbränd? Många av oss strävar efter balans i livet, men vet inte hur man når dit. Min personliga resa började med coaching och samtalsstöd. Jag ville inte bara överleva utan leva ett liv fullt av mening och glädje. Det som startade som stresshantering utvecklades senare till att försöka identifiera min inre längtan till förändring. För längtan hade jag. I mitt beteende fanns en tendens i att bränna ut mig, att alltid vara på max-energi för att sedan falla platt ned och bli helt utmattad. Min själ längtade något enormt efter balans. Jag ville ha ett roligt, energigivande och själsligt liv. Jag ville vara sann mot mig själv. Jag ville leva Här och Nu. Men jag visste inte hur jag skulle hitta den där inre balansen. Som sagt, det som började med stresshantering genom samtalsstöd utvecklades sedan till terapi.

Kvinna hoppar över en bergsskreva i full tillit. Stresshantering
Potentialen att vara den jag är gör att jag vågar ta språnget i att leva ett liv som jag själv skapar utifrån mitt inre och inte genom yttre påverkan. | bildkälla: pixabay.com

Lev efter dina livsvärderingar

Att upptäcka din egen potential kan vara en ögonöppnare. Genom mina samtal lärde jag mig att se bortom nuvarande hinder och att tro på min inre styrka. Nu lever jag ett liv som är sant mot mina värderingar. Att hitta vad som verkligen är viktigt för dig och att följa det kan förvandla ditt sätt att se på världen och dina interaktioner med den. Att lära känna dig själv på detta sätt kan vara både utmanande och belönande.

  1. Djupdykning i värderingar: gör en lista över dina livsvärderingar och reflektera över hur de speglas i ditt dagliga liv. Hur kan du göra förändringar för att bättre överensstämma med dessa värderingar
  2. Stresshanteringsdagbok: under en vecka, notera de stunder då du känner dig stressad och utforska vad som orsakar dessa känslor. Detta kan hjälpa dig att identifiera mönster och utlösande faktorer.
  3. Tacksamhetslogg: skriv ner tre saker varje dag som du är tacksam för. Denna enkla övning kan hjälpa dig att se det positiva i ditt liv, även under utmanande tider.

Avslutande Tankar

Genom att välja att utforska och utveckla dig själv, tar du kontroll över ditt liv och din framtid. Jag har lärt mig att lita på mitt egna omdöme, rikta in mina val och beslut i livet utefter mina livsvärden – och på så sätt gå mot en meningsfull tillvaro. Jag är så tacksam över att jag tog stöd i mitt sökande. Att träffa en person som hade erfarenhet och mod i att kunna dels utmana mig och mina inre föreställningar och dels vara ett kärleksfullt stöd, var som en befrielse. Som människa är det en utmaning att våga stå i sitt autentiska Jag och att söka stöd på vägen är en god idé.

Din Resa Börjar Här

Är du redo att utforska din egen väg? Kanske är detta ögonblicket när du väljer att ta första steget. Varje resa börjar med ett enda steg – är du redo att ta ditt?


Allt är väl!

Vill du läsa mer?

Hur du kan integrera medkänsla i vardagen med Psykosyntes

Hur du kan integrera medkänsla i vardagen med Psykosyntes

Från självreflektion till handling: att öva medkänsla med Psykosyntes Har du någonsin funderat över kraften i medkänsla? I en värld där vi ofta rusar genom livet, kan det vara utmanande att stanna upp och verkligen förstå vad medkänsla innebär. Medkänsla är mer än...

läs mer
Harmoni – en ton i kropp och själ

Harmoni – en ton i kropp och själ

Värdegrund: Harmoni – en livslång resa mot inre balans och självkännedom Har du någonsin känt dig som en båt i en storm, kastad hit och dit av livets omständigheter? Jag har varit där, och jag kan berätta att det inte är en plats där man vill vara. Det är som att vara...

läs mer
Respekt – att leva med omtanke och hänsyn

Respekt – att leva med omtanke och hänsyn

Värdegrund: Respekt, en djupare förståelse och hur du kan använda den i ditt liv När jag slår upp ordet 'respekt' i ordboken, möts jag av en rad synonymer som aktning, vördnad och omtanke. Det är lätt att fastna i dessa ord och tro att de helt och hållet definierar...

läs mer
0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomTill butiken