Om Carola

Samtalsterapeut och coach. Yogalärare. Reiki Master/lärare. Inspiratör

Carola Monicadotter Lööf

Min vision

… är att leva ett liv i helhet, ett liv där jag känner att kreativitet och meningsfull tillvaro finns. För att kunna göra det behöver jag gå utanför min egen komfortzon och göra “jobbet” själv. No more bullshit!

Min mission

… är att hjälpa och vara ett stöd för dig i att finna dina personliga livsvärden så att du kan skapa ett meningsfullt och kreativt handlande i ditt liv. Du har alltid svaren inom dig!

Vad jag gör

… jag gillar att skriva, utöva Kundalini- och Sensing yoga och har ett stort intresse för Reiki-healing. Är samtalsterapeut och coach inom ACT (Acceptance Commitment Therapy) och psykosyntes.

Gillar allra mest: Att ständigt lära, min familj, katter och att bli förundrad.

Kul att du hittade hit! Då passar jag på att välkomna dig till min blogg Din Personliga Coach. Här skriver jag om ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Det kan handla om personlig utveckling inom Psykosyntes, ACT (Acceptance Commitment Therapy), Kundaliniyoga, Reiki eller om livet i största allmänhet. Läs och bli inspirerad, vetja!

Samtalsterapeut och coach inom ACT och psykosyntes

Mod för mig är att gå utanför min egen komfortzon och att vara i ständigt utveckling som människa – att aldrig stanna upp. Jag heter Carola och driver företaget Tankeliv AB där kan jag förverkliga min mission. Jag brinner för att inspirera dig och andra till att gå utanför er komfortzon och skapa en meningsfull tillvaro utefter era egna personliga livsvärden.

När mitt liv inte blev som jag tänkt mig, upptäckte jag att jag kände igen det som hände. Jag fick en déjà vu känsla, att det här hade jag varit med om tidigare men i en annan form. Det var svårt, men nödvändigt för mig, att våga be om hjälp i en förvirrande tid i mitt liv. Jag insåg att det är jag, och ingen annan, som skapar samma gamla drama inom mig själv. Att få stöd i att stanna upp och börja reflektera över mig själv gav mig en ny livsriktning. Numera fattar jag beslut efter mina värderingar och gör meningsfulla val i allt jag tar mig an. Bland annat har jag utbildat mig till samtalsterapeut och coach, startat företag och flyttat från Stockholm.

Nya äventyr väntar

Jag bor i Sveriges vårdstad, Vadstena, som ligger i Östergötland. Här finner jag inspiration och ro för själen. Som sällskap har jag min familj, Ombergs mystik och mina katter. Att bo i en mindre ort är fantastiskt på många sätt. Det finns en närvaro som är svår att hitta i en storstad som Stockholm. Som företagare är det inga problem att bo utanför storstadens puls. Jag driver min verksamhet mestadels online vilket gör det lättare för både dig och mig att mötas platsoberoende. Ibland åker jag även iväg för att ge en föreläsning eller kurs.

Carola Monicadotter Lööf

Efter att ha arbetat 15 år med test och kvalitetssäkring inom IT-systemutveckling så kände jag att det var dags att gå vidare i livet. Mitt intresse för coaching och teambuilding växte sig starkare och jag valde att både utbilda mig inom det och att starta företag som möjliggör att jag kan arbeta som samtalsterapeut och coach. Min grund ligger inom beteendevetenskap och jag utgår ifrån ACT (Acceptance Commitment Therapy) och “kognitiv psykosyntes”. Det här betyder att jag arbetar utifrån det som sker i nuet, ditt och mitt Här och Nu. Jag använder mig av övningar, metaforer, guidade meditationer och välbeprövade samtalstekniker som empatisk kommunikation och motiverande samtal i mitt arbete. För mig hänger känslor, tankar, kropp och själ ihop i ett system. Detta system kan behöva kalibreras mot livsvärden – och det är här som det meningsfulla valet kommer in i våra liv.

Utbildningar/kurser inom personlig utveckling.
  • Beteendevetenskap, Linköpings universitet
  • Diplomerad Samtalsterapeut inom ACT, Humanova Utbildning
  • Diplomerad Samtalscoach inom psykosyntes, Humanova Utbildning
  • Diplomerad Soulful transformation work terapeut, Malin Henriksson Pratt
  • Certifierad Kundalini- och medicinsk yogalärare, Kundaliniyoga akademin, påbyggnad
  • Certifierad, Kundaliniyogalärare, Kundaliniyoga akademin
  • Diplomerad Reiki Master/lärare inom Holy Fire, Assent Hälsodesign, påbyggnad
  • Diplomerad Reiki Master/lärare inom Usui reiki, Åsa Elvegård

Etiska riktlinjer

Ett ramverk att följa

Etiska riktlinjer är ett ramverk som jag kan förhålla mig till när jag agerar inom min yrkesroll men också som medmänniska. De finns där för att vägleda mig i att agera på ett omtänksamt och ansvarsfullt sätt gentemot mina medmänniskor och min omgivning. Att följa dem är för mig en självklarhet men också en utmaning.

Att vara professionell

Som samtalsterapeut och coach, yogalärare och Reiki Master/lärare är jag införstådd med att jag är en del av en annan människas personliga utveckling, välbefinnande och livsåskådning. Därför är det viktigt för mig att jag ärar processen och tar också ansvar över min egen utveckling. Det gör jag genom att kontinuerligt vidareutbilda mig och gå i handledning så länge jag är yrkesverksam.

Det visar jag genom att agera på sådant sätt att jag alltid vet min egen personliga styrka och var mina begränsningar går när jag undervisar eller har samtal. Jag är tydlig när det gäller mina professionella erfarenheter och kvalifikationer, min utbildning, och vilken organisation som diplomerat/certifierat mig.

Kvinna håller ihop händerna framför ansiktet i bön

Etiska riktlinjer jag följer

SfKBT (Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier)
SSRF (Centrum för Själavård & Samtalsterapi)
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund