Upptäckande av drömmar, en resa tillbaka till barndomens glömda önskningar

Jag tror att många av oss längtar efter att förverkliga och leva våra drömmar. Men varför låter vi oss själva bli tyngda av hinder och blockeringar innan vi ens har försökt? Varför drömmer vi ens om något som vi inte tror går att uppfylla? Kan vi verkligen drömma och sedan förverkliga dem?

Att finna drömmarna

Min egen resa i drömmarnas land började med att jag behövde upptäcka mina drömmar. Vad ville jag bli som liten? Vad drömde jag om som barn? Jag älskade att skriva, måla, leka och vara fri. Jag älskade att skapa, klippa och klistra. Att vara med djur, springa i skogen och bada i sjön. Jag älskade att jag kände mig fri.

Min dröm är att leva i själens frihet och skapa med fri vilja. Så en dag bestämde jag mig för att skapa ett liv i helhet. Ett liv där jag bestämmer över mina arbetstider, mina inkomster och mina semestrar. Så hur förverkligar man en sådan dröm?

Rädslan som begränsning

För mig handlar det om kunskap och självkännedom. Om jag fortsatte att vara missnöjd på mitt jobb där jag kände mig instängd och understimulerad, vad var det då som fick mig att stanna? Rädsla. Rädsla för ekonomisk kris, att inte kunna försörja mig själv, att inte vara tillräcklig och att sakna egenvärde. Så jag fortsatte att trycka ned mig själv och avfärdade mina drömmar som om de inte var värda något.

Små steg mot stora drömmar

Men drömmar har en förmåga att ändå visa sig, även i det lilla. Efter ett tag började jag märka att tanken på ett liv i helhet plötsligt hade blivit verklig. Jag förändrade hela mitt liv genom att bryta gamla tankemönster och rädslor. Visst finns det fortfarande rädslor, men de styr mig inte längre. Jag lever ett liv där jag själv bestämmer. Jag skapar, jag klipper och klistrar, bor vid vatten och har skogen och öppna vidder runt hörnet. Och jag tillåter mig själv att drömma ännu fler drömmar utan att ifrågasätta mitt egenvärde.

Tillåt dig själv att drömma igen

Så, mitt budskap idag är – ge dig själv tillstånd att drömma stort och våga följa dina innersta önskningar. Ta dig tid att reflektera över vad som verkligen gör dig lycklig och vad du brinner för. Utmana de rädslor och hinder som dyker upp längs vägen och föreställ dig hur det skulle vara att leva ett liv där du är i full kontroll över dina arbetstider, inkomster och semester. Låt dina drömmar guida dig och börja skapa en framtid som är i linje med dina innersta önskningar. Du är värd att förverkliga dina drömmar – låt dem bli din verklighet.

Vill du läsa mer?

Flexibilitet i tänkande och handlande för ett bättre liv

Flexibilitet i tänkande och handlande för ett bättre liv

Flexibilitet i tänkande och handlande: nyckeln till att skapa det liv du vill ha Känner du ibland att du springer i ett hamsterhjul, att du ständigt stöter på samma problem utan att förstå varför? Du har kanske till och med försökt olika lösningar, men oavsett vad du...

läs mer
Att mötas i sårbarhet och öppenhet – det dansanta samtalet

Att mötas i sårbarhet och öppenhet – det dansanta samtalet

Fördjupa förståelsen i terapisamtal: En dans av sårbarhet, ärlighet och tillit Inom terapi och coaching möter jag människor i deras sårbarhet och det blir för mig en djup själslig upplevelse. Varje samtal är som ett blankt blad där jag har minimal information att utgå...

läs mer