Drömmar och deras betydelse

Upptäckande av drömmar, en resa tillbaka till barndomens glömda önskningar

Jag tror att många av oss längtar efter att förverkliga och leva våra drömmar. Men varför låter vi oss själva bli tyngda av hinder och blockeringar innan vi ens har försökt? Varför drömmer vi ens om något som vi inte tror går att uppfylla? Kan vi verkligen drömma och sedan förverkliga dem?

Att finna drömmarna

Min egen resa i drömmarnas land började med att jag behövde upptäcka mina drömmar. Vad ville jag bli som liten? Vad drömde jag om som barn? Jag älskade att skriva, måla, leka och vara fri. Jag älskade att skapa, klippa och klistra. Att vara med djur, springa i skogen och bada i sjön. Jag älskade att jag kände mig fri.

Min dröm är att leva i själens frihet och skapa med fri vilja. Så en dag bestämde jag mig för att skapa ett liv i helhet. Ett liv där jag bestämmer över mina arbetstider, mina inkomster och mina semestrar. Så hur förverkligar man en sådan dröm?

Rädslan som begränsning

För mig handlar det om kunskap och självkännedom. Om jag fortsatte att vara missnöjd på mitt jobb där jag kände mig instängd och understimulerad, vad var det då som fick mig att stanna? Rädsla. Rädsla för ekonomisk kris, att inte kunna försörja mig själv, att inte vara tillräcklig och att sakna egenvärde. Så jag fortsatte att trycka ned mig själv och avfärdade mina drömmar som om de inte var värda något.

Små steg mot stora drömmar

Men drömmar har en förmåga att ändå visa sig, även i det lilla. Efter ett tag började jag märka att tanken på ett liv i helhet plötsligt hade blivit verklig. Jag förändrade hela mitt liv genom att bryta gamla tankemönster och rädslor. Visst finns det fortfarande rädslor, men de styr mig inte längre. Jag lever ett liv där jag själv bestämmer. Jag skapar, jag klipper och klistrar, bor vid vatten och har skogen och öppna vidder runt hörnet. Och jag tillåter mig själv att drömma ännu fler drömmar utan att ifrågasätta mitt egenvärde.

Tillåt dig själv att drömma igen

Så, mitt budskap idag är – ge dig själv tillstånd att drömma stort och våga följa dina innersta önskningar. Ta dig tid att reflektera över vad som verkligen gör dig lycklig och vad du brinner för. Utmana de rädslor och hinder som dyker upp längs vägen och föreställ dig hur det skulle vara att leva ett liv där du är i full kontroll över dina arbetstider, inkomster och semester. Låt dina drömmar guida dig och börja skapa en framtid som är i linje med dina innersta önskningar. Du är värd att förverkliga dina drömmar – låt dem bli din verklighet.


Allt är väl!

Vill du läsa mer?

Hur du kan integrera medkänsla i vardagen med Psykosyntes

Hur du kan integrera medkänsla i vardagen med Psykosyntes

Från självreflektion till handling: att öva medkänsla med Psykosyntes Har du någonsin funderat över kraften i medkänsla? I en värld där vi ofta rusar genom livet, kan det vara utmanande att stanna upp och verkligen förstå vad medkänsla innebär. Medkänsla är mer än...

läs mer
Harmoni – en ton i kropp och själ

Harmoni – en ton i kropp och själ

Värdegrund: Harmoni – en livslång resa mot inre balans och självkännedom Har du någonsin känt dig som en båt i en storm, kastad hit och dit av livets omständigheter? Jag har varit där, och jag kan berätta att det inte är en plats där man vill vara. Det är som att vara...

läs mer
Respekt – att leva med omtanke och hänsyn

Respekt – att leva med omtanke och hänsyn

Värdegrund: Respekt, en djupare förståelse och hur du kan använda den i ditt liv När jag slår upp ordet 'respekt' i ordboken, möts jag av en rad synonymer som aktning, vördnad och omtanke. Det är lätt att fastna i dessa ord och tro att de helt och hållet definierar...

läs mer
0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomTill butiken