Värdegrund: Delaktighet som livsstil och källa till inspiration

Har du någonsin stannat upp och funderat över vad som verkligen driver dig i livet? För mig är det bland annat delaktighet. Det är som en kompass som visar mig vägen genom livets alla labyrinter, genom varje möte och varje avsked. Jag är här för att dela med mig av hur delaktighet har blivit en av mina värdegrunder och hur det kan bli din också.

Varför Delaktighet?

För mig är delaktighet inte bara ett ord; det är en del av min livsfilosofi. Det är att vara nyfiken och öppen för världen omkring mig. Det är att respektera dig för den du är och att aldrig överge eller ignorera dig. Om jag inte kan hjälpa dig, kommer jag att leda dig till någon som kan, oavsett om det handlar om. Det är en fråga om att förstå och värdera den tillit du ger mig och att svara med samma mynt.

Delaktighet som källa till inspiration

När jag är delaktig, känner jag en oemotståndlig kraft av inspiration och engagemang. Det är som att jag har en inre motor som driver mig att göra det bästa jag kan för alla omkring mig. Och vet du vad? Det är en tvåvägsprocess. Jag får lika mycket tillbaka – nya insikter, nya relationer och en ständigt växande känsla av gemenskap. Det är som att varje möte, varje samtal och varje ögonblick blir en källa till ny energi och inspiration.

En dans med livet

Tänk på delaktighet som en dans. Ibland leder du, ibland följer du, men du är alltid en del av rörelsen. Det är en balansakt mellan att ge och ta, att vara öppen och skyddad, att vara modig och försiktig. Och precis som i en dans, är det viktigt att vara närvarande i varje steg du tar. Varje steg är en del av en större koreografi, en större berättelse som vi alla är en del av.

Dansande människor i solnedgång. Symboliserar delaktighet, värdegrund gemenskap,

Liksom i en dans, är delaktighet en balansakt av att ge och ta, att vara öppen och skyddad. Det är en gemenskap där varje individ bidrar till helheten. | bildkälla: PRO Canva.com

Övning: Din dagliga dans

Ta en stund varje dag för att reflektera över hur du har varit delaktig. Har du lyssnat aktivt? Har du delat med dig av dina tankar och känslor? Har du tagit emot något värdefullt? Skriv ner dina reflektioner och använd dem som en påminnelse för att fortsätta dansa genom livet. Det kan vara så enkelt som att skriva ner tre saker du har gjort för att vara delaktig varje dag. Det blir som en daglig checklista för din själ.

Hur lever jag efter min värdering?

Att säga att man har en värdering är en sak, men att verkligen leva efter den är en helt annan. Jag är inte perfekt, men varje dag strävar jag efter att vara så delaktig som möjligt. Jag öppnar mitt hjärta, tar risker, får mina törnar och lär mig av dem. Det är en ständig dans av att vara delaktig, och jag älskar varje sekund av den. Det är en resa fylld med utmaningar, men också med oändliga möjligheter till personlig och andlig tillväxt.

Nu är det din tur. Hur kan du göra delaktighet till en del av din vardag? Jag utmanar dig att ta det första steget idag. Bjud in, dela, lyssna och var närvarande. Bli en del av denna underbara dans vi kallar livet. Och kom ihåg, det är aldrig för sent att börja. Varje ny dag är en ny chans att vara delaktig, att vara en del av dansen.

Vill du läsa mer?

Mötet mellan dödsdoula och pallativ vård

Mötet mellan dödsdoula och pallativ vård

En väg eller två? Utforska skillnader och möten mellan Dödsdoula och palliativ vård Vi står alla, förr eller senare, inför livets stora gåta: döden. Du har säkert stött på termerna "dödsdoula" och "palliativ vård", men vet du vad de verkligen innebär och hur de kan...

läs mer
Hand i hand med det okända: utforska Dödsdoulans roll

Hand i hand med det okända: utforska Dödsdoulans roll

En öppen dörr till det okända: introduktion till rollen som Dödsdoula Livets cykel är full av paradoxer. När en ny livsfas börjar, firas den ofta med jubel och glädje. Men när det kommer till slutet av resan, förändras tonen. Många av oss undviker att tänka på döden,...

läs mer
Det första mötet med en Dödsdoula

Det första mötet med en Dödsdoula

Steg-för-steg: Så kan en Dödsdoula stötta dig genom livets slutskede När livet går mot sitt slut är varje moment värdefullt. Och här kan en dödsdoula spela en viktig roll i att göra dessa stunder så meningsfulla och bekväma som möjligt. Låt oss gå igenom de olika...

läs mer