Utforska ditt inre Själv och skapa en meningsfull tillvaro med samtalsterapi och coaching

Med stöd och support hjälper jag dig att finna insikter om dig själv och skapa ett meningsfullt handlande i ditt liv. Jag använder mig av en metod som kallas “Kognitiv psykosyntes” och ACT (Acceptance Commitment Therapy), vilket innebär att jag fokuserar på ditt här och nu. Tillsammans balanserar vi tankar, känslor och handlingar för att skapa en enhet, och det är först när denna balans uppnås som möjligheten att skapa en meningsfull tillvaro uppstår.

Här är några sätt jag kan hjälpa dig på din resa

1. Övningar: Genom olika övningar kan vi utforska och fördjupa förståelsen för dina egna tankemönster och beteenden. Dessa övningar kan vara praktiska eller reflekterande och hjälper dig att få insikter om dig själv

  • Utför praktiska övningar för att omsätta insikter i handling.
  • Reflektera över dina tankar och känslor för att förstå deras påverkan på ditt handlande.

2. Metaforer: Metaforer är kraftfulla verktyg för att förstå och kommunicera komplexa idéer. Genom att använda sig av metaforer kan jag förmedla viktiga budskap på ett lättförståeligt och inspirerande sätt.

  • Använda metaforer för att förklara abstrakta begrepp och hjälpa dig att se samband och mönster i ditt liv.
  • Skapa bilder och berättelser som kan fungera som vägledning och inspiration för din inre utveckling.

3. Guidade meditationer: Meditation är en effektiv metod för att öka medvetenheten och närvaron i ditt liv. Genom guidade meditationer kan jag hjälpa dig att utforska din inre värld, släppa stress och hitta lugn och balans.

  • Leda dig genom avslappningsövningar och visualiseringar för att främja inre stillhet och välbefinnande.
  • Utforska mindfulness och uppmärksamhetsövningar för att öka medvetenheten om dina tankar, känslor och kroppsliga reaktioner.

4. Samtalstekniker: Jag använder mig av beprövade samtalstekniker som empatisk kommunikation och motiverande samtal för att hjälpa dig att identifiera och förverkliga dina mål och önskningar.

  • Skapa en trygg och stödjande miljö där du kan dela dina tankar, känslor och utmaningar.
  • Använda mig av empatisk kommunikation för att förstå dina behov och hjälpa dig att uttrycka dig själv på ett tydligt sätt.

5. Utvecklande samtal: Jag ser utvecklande samtal som en resa där du bestämmer färdriktningen och jag följer med som ett stöd på vägen. Vi kommer att utforska och utmana dina hinder och rädslor för att främja din personliga utveckling och förändring.

  • Skapa en trygg och tillitsfull relation där du kan vara dig själv och utforska dina djupare tankar och känslor.
  • Utmana begränsande tankemönster och hjälpa dig att identifiera nya perspektiv och handlingsmönster.

Jag är här för att stödja dig genom din inre utveckling och förändring. Genom att kombinera olika tekniker och metoder kan vi skapa en meningsfull tillvaro baserad på dina egna livsvärden och önskemål.

Det krävs mod att ta det första steget till en inre förändring. Därför ser jag mig som en tillfällig medpassagerare på vägen. | foto: Karin J Studio

Frågor och svar

1. Vilka metoder använder du dig av?
Jag använder mig av metoder som “Kognitiv psykosyntes” och ACT (Acceptance Commitment Therapy). Dessa metoder fokuserar på att arbeta utifrån ditt här och nu och balansera tankar, känslor och handlingar för att skapa en meningsfull tillvaro.

2. Vilka övningar kan förväntas under samtal?
Övningarna kan variera beroende på dina behov och mål. De kan inkludera praktiska övningar för att omsätta insikter i handling, reflekterande övningar för att förstå tankemönster och känslor, samt avslappningsövningar och visualiseringar för att främja inre stillhet och välbefinnande.

3. Hur kan samtalsteknikerna hjälpa mig?
Samtalsteknikerna, såsom empatisk kommunikation och motiverande samtal, hjälper dig att identifiera och förverkliga dina mål och önskningar. De skapar en trygg och stödjande miljö där du kan dela dina tankar, känslor och utmaningar och hjälper dig att uttrycka dig själv på ett tydligt sätt.

4. Vad innebär utvecklande samtal?
Utvecklande samtal är en resa där du bestämmer färdriktningen och jag följer med som ett stöd på vägen. Vi utforskar och utmanar dina hinder och rädslor för att främja din personliga utveckling och förändring. Det sker i en trygg och tillitsfull relation där du kan vara dig själv och utforska dina djupare tankar och känslor.

5. Vilken roll spelar du som samtalsstöd?
Som samtalsstöd finns jag där för att stödja dig genom din inre utveckling och förändring. Jag använder min erfarenhet av att möta mina egna hinder och rädslor för att förstå dig och de utmaningar du står inför. Tillsammans skapar vi en trygg miljö där du kan utforska, växa och skapa en meningsfull tillvaro baserad på dina egna livsvärden.

Vad du kan göra redan idag

Är du nyfiken på vem jag är kan du läsa mer om mig här eller kika in på min LinkedIn. Vet du redan nu att du vill boka tid för utvecklande samtal kan du göra det här.

Ett annat tips är att skriva ned tre saker du är tacksam för. Det hjälper dig att fokusera på det positiva i ditt liv och det sägs även göra gott för att känna meningsfull närvaro i livet.

 

Vill du läsa mer?

Flexibilitet i tänkande och handlande för ett bättre liv

Flexibilitet i tänkande och handlande för ett bättre liv

Flexibilitet i tänkande och handlande: nyckeln till att skapa det liv du vill ha Känner du ibland att du springer i ett hamsterhjul, att du ständigt stöter på samma problem utan att förstå varför? Du har kanske till och med försökt olika lösningar, men oavsett vad du...

läs mer
Därför gillar jag coaching

Därför gillar jag coaching

Utforska det dynamiska samtalet inom coaching: Upptäck din inre potential och överkom hinder och rädslor för personlig tillväxt När jag tänker på coaching och det dynamiska samtalet, så kommer jag genast att tänka på kombinationen av stöd och målinriktning. För mig är...

läs mer
Drömmar och deras betydelse

Drömmar och deras betydelse

Upptäckande av drömmar, en resa tillbaka till barndomens glömda önskningar Jag tror att många av oss längtar efter att förverkliga och leva våra drömmar. Men varför låter vi oss själva bli tyngda av hinder och blockeringar innan vi ens har försökt? Varför drömmer vi...

läs mer